“Er worden, achter de boerderij, verspreid over het veld veel inheemse kruiden gezaaid, voor in bijvoorbeeld thee. Tussendoor komt er een selectie aan peulvruchten, granen en zaden. Elke drie meter een ander gewas; dat is veel beter voor de biodiversiteit en bovendien veel natuurlijker. Door deze manier van telen is de grond links of rechts van de strook altijd bedekt.” Aan het woord is, tijdens het Groencafé van NMV Markkant Breda, Ivar van Dorst, eigenaar en oprichter van de natuur-inclusieve boerderij Ekoto,. De jonge ondernemer uit Etten Leur experimenteert ook met oergewassen: peulvruchten, zaden en granen die in Nederland vroeger groeiden, maar we eigenlijk ‘vergeten’ zijn. ‘Ik werd steeds benieuwder naar het verhaal achter de producten. Waar, door wie en hoe is het geproduceerd.” Zijn verhaal over een duurzame en transparante producten van uit de buurt wil Ivar met zijn eigen bedrijf duidelijk vertellen. Een jaar geleden startte hij daartoe ook de webshop Ekoto, waar hij naast zijn eigen producten ook die van telers uit de buurt verkoopt. Meer weten over Ekoto of er winkelen? Klik hier >