Zwerfvuilpakkers en Stadsjutters

Zwerfvuilpakkers

Markkant coördineert al sinds jaar en dag een team van ongeveer 30 vrijwilligers die in de regio Breda zwerfvuil verzamelen. Zij zorgen voor een schone wandeling en een plezierige leefomgeving voor ons allemaal.

Stadsjutters

Recent zijn wij bovendien gestart met het project Stadsjutters. Stadsjutters verzamelen zwerfvuil, maken er met de Litterati-app foto’s van en registreren wat ze waar hebben gevonden. Deze data worden op een kaart van de regio gevisualiseerd. Daarmee komen de bronnen van het afval in beeld. Samen met veroorzakers bedenken Stadsjutters hoe hergebruik kan worden gerealiseerd. De werkgroep Stadsjutters werkt in dit project samen met Avans Hogeschool, afdeling Biobased Economy en de Gemeente Breda. Ook Stadsjutter worden?

Download de Litterati app … en word lid van de club Stadsjutters van Breda.

Meer weten over het project Stadsjutters? Bezoek de website

Sub en Plog

Elke maand is er een sportieve cleanup actie in Breda waar iedereen in sportkleding aan mee kan doen.            

Onze singels zijn een geweldige attractie voor zowel degenen die in de stad wonen als de bezoekers. Helaas hebben we een probleem met vervuiling van onze waterwegen. Afval is niet alleen zichtbaar in het water, maar ook op de oevers. We kunnen hier samen verandering in brengen!      
Ron Bekker en Kristina Morros wonen in Breda en zijn de organisatoren van deze sportieve cleanup evenementen.      

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt meedoen: sluit aan bij Ron voor plogging (joggen terwijl je afval opruimt) of doe mee met de SUP clean-up, op het water, met Kristina. Dit kan met je eigen SUP, kayak, kano of boot. SUP ervaring is wel vereist als je per SUP meedoet.      
Ron Bekker van Runnerscafe en Kristina Morros van Soul Vibrations Yoga,SUP, en Wellness staan voor een leuke, actieve en sociale manier om te helpen Breda schoon en gezond te houden en roepen iedereen op om mee te doen.

Deelname is gratis voor handschoenen en afvalzakken wordt gezorgd.      

Aanmelden kan via dit emailadres: ron@runnerscafe.nl