GROENCAFE BREDA

November 15, 2023

Thema: Wilde dieren in de stad kan dat?

Aanmelden NU: info@markkantbreda.nl

Datum: 15 November 2023
Tijd: 19.15 tot 22.30 uur
Locatie: Brandpunt, Reigerstraat 16, Breda
Toegang: Gratis met aanmelding via info@markkantbreda.nl
Welkomstdrankje inbegrepen. Overige drankjes zijn voor eigen rekening

Groencafe Breda

Is dé ontmoetingsplek voor iedereen in Breda met groene ideeën of ambities voor zichzelf en de stad. Het Groencafe is een initiatief van Natuur- en Milieuvereniging Markkant Breda. Waarom? Simpelweg om iedereen te verbinden die zich wil inzetten voor schoonheid van landschap, natuur, milieu. Groencafe is een terugkerend concept en wordt gehouden in Brandpunt, de creatieve hotspot in Breda aan de Reigerstraat.

Dit biedt het Groencafe jou deze keer

We gaan deze avond met elkaar in gesprek over hoeveel ruimte we aan wilde dieren in onze eigen leefomgeving bieden? Bevers, ratten, otters, wolven, vossen, dassen, knobbelzwanen, enz.? Op de stoep van de stad staan veel beesten te dringen om naar binnen te mogen. Maar zijn ze welkom? En wat zegt dit over de staat van de natuur in Breda? We gaan samen de mogelijkheden en grenzen van de stedelijke ‘rewildering’ onderzoeken. Ecoloog Leo Linnartz wordt geïnterviewd over zijn visie en kennis rondom dit thema. Na deze avond ga je met een hoofd vol ideeën, nieuwe inzichten en inspirerende ontmoetingen weer naar huis. De presentatie is in handen van Sien Roof en het interview wordt begeleid door Ron Bekker.

Programma

19.15 uur Inloop
19.30 uur Opening met dierenquiz
20.00 uur Discussie over 'rewildering' van de stad

21.00 Pauze
21.15 Interview met Leon Linnartz: ecoloog en oprichter ARK-Natuurontwikkeling zie www.ark.eu ARK staat voor rewildering Nederland
22.00 Slot officiële programma met een drankje.
23.00 Sluiting horeca.

Ontmoet gelijkgestemden; laat je inspireren; deel je kennis; hef het glas met ons! Aanmelden info@markkantbreda.nl Vragen of tips voor Groencafe. Mail ons!
Groene groeten van het groencafe team: Dorine Verheijden, Sien Roof en Ron Bekker

Groencafe is een initiatief van natuur-en milieuvereniging Markkant Breda in samenwerking met Runnerscafe en Brandpunt.