GROENCAFE BREDA

September 28, 2022

GROENCAFE BREDA - Thema - Toekomst van ons voedsel - 28 september 2022


Tijd: 19.00 tot 22.30 uur
Locatie: Brandpunt, Reigerstraat 16, Breda
Toegang: Gratis met aanmelding via info@markkantbreda.nl
Welkomstdrankje inbegrepen. Overige drankjes zijn voor eigen rekening


Groencafe Breda
Is de ontmoetingsplek voor iedereen in Breda met groene ideeën, vragen over duurzaam leven en ambities voor zichzelf en de stad. Het Groencafé is een initiatief van Natuur- en Milieuvereniging Markkant Breda. Waarom? Simpelweg om iedereen te verbinden die zich wil inzetten voor schoonheid van landschap, natuur, milieu. Groencafé is een terugkerend concept en wordt gehouden in Brandpunt, de creatieve hotspot in Breda aan de Reigerstraat.

Dit biedt het Groencafe jou deze keer
Wil je meer weten over hoe het in de toekomst verder gaat met ons voedsel? Kom dan naar het Groencafé en deel je ideeën om met dit onderwerp aan de slag te gaan in Breda. Wieke Bonthuis en Paula Huismans weten alles over wat wij consumeren en delen hun inzichten over preventie van voedselverspilling. Ze bieden leuke oplossingen aan voor ‘restjes’. Rob de Groot vertelt hoe landbouw en natuur samen kunnen werken met als doel goed, lokaal en natuurvriendelijk voedsel te produceren.
Na de pauze is er een interview met een Ivar van Dorst van Ekoto, de online supermarkt die duurzame producten verkoopt uit een korte en transparante keten. In dit gesprek staat de distributie van duurzaam voedsel centraal. De avond is bedoeld om verdiepende gesprekken te voeren en elkaar te inspireren. We starten met een interactieve voedselkennis quiz om de juiste smaak te pakken te krijgen.


Programma
19.00 uur ontvangst,
19.30 uur opening met voedselquiz
19.45 uur start pitches-presentaties Wieke Bonthuis/Paula Huismans en
Rob de Groot
20.45 Pauze
21.00 Interview onder leiding van Ron Bekker met Ivar van Dorst
21.45 interactieve gesprekken, kennis uitwisselingen met een drankje.
22.30 Officiële sluiting


Ontmoet gelijkgestemden; laat je inspireren; deel je kennis; hef het glas met ons!
Aanmelden info@markkantbreda.nl

Vragen of tips voor Groencafe. Mail ons!