Groencafe Breda

May 22, 2024

THEMA: Biodiversiteit in de stad….waar dan?

Aanmelden: info@markkantbreda.nl

GROENCAFE ‘We gaan naar buiten editie’

Datum: 22 mei 2024
Tijd: 19.15 tot 22.30 uur
Locatie: Brandpunt, Reigerstraat 16, Breda
Toegang: Gratis met aanmelding via info@markkantbreda.nl
Welkomstdrankje inbegrepen. Overige drankjes zijn voor eigen rekening

Groencafe Breda

Is dé ontmoetingsplek voor iedereen in Breda met groene ideeën of ambities voor zichzelf en de stad. Het Groencafe is een initiatief van Natuur- en Milieuvereniging Markkant Breda. Waarom? Simpelweg om iedereen te verbinden die zich wil inzetten voor schoonheid van landschap, natuur, milieu. Groencafe is een terugkerend concept en word

Dit biedt het Groencafe jou deze keer

22 mei is de jaarlijkse Internationale Dag van de Biodiversiteit. In Breda gebeurt veel om de biodiversiteit te versterken. De gemeente heeft groen als één van de pijlers van het beleid gedefinieerd en in de Omgevingsvisie is de ambitie opgenomen om in 2030 de eerste Europese stad in een park te zijn. De Stichting Breda Stad in een Park verbindt de vele mensen in de stad, die zich met groene initiatieven inzetten voor de natuur. Het streven is om als derde stad in de wereld National Park City te worden. Maar is er wel ruimte voor natuur in de stad? We gaan, al wandelend, op zoek naar biodiversiteit in de barre wereld van het versteende centrum.  Er zijn deze avond drie gidsen/experts waar je bij aan kan sluiten:

  • Waar staan nog plantjes op straat die ertoe doen? Erik van der Hoeven, natuurvorser en prominent lid van de KNNV (vereniging voor veldbiologie) neemt je mee op speurtocht. 
  • Hoe creëren we een ecologische verbindingszone om populaties vitaal te houden? Rombout van Eekelen, stadsecoloog, laat zien wat de plannen zijn voor de singels en oevers. 
  • Hoe brengen we meer leven in een versteende omgeving? Joost Barendrecht, coördinator bij Natuurplein de Baronie, vertelt hoe met de aanleg van de Nieuwe Mark door de stad de biodiversiteit wordt versterkt.  

We beginnen de avond met een welkomstdrankje bij het ons vertrouwde Brandpunt. Na de wandeling eindigen daar ook voor een gezellige nazit en Q & A. We weten het zeker: je gaat naar huis met een hoofd vol verrassende inzichten en inspirerende ontmoetingen. 

Programma

19.00 uur Inloop met welkomstdrankje
19.30 uur Start wandelingen
20.30 uur Terugkomst bij Brandpunt, kennisuitwisseling met drankje
22.00 uur Slot officiële programma.

Ontmoet gelijkgestemden; laat je inspireren; deel je kennis en hef het glas met ons!Vragen of tips voor Groencafe. Mail ons! info@markkantbreda.nl

Groencafe is een initiatief van natuur-en milieuvereniging Markkant Breda in samenwerking met Runnerscafe, Brandpunt en Stichting Breda Stad in een Park.

Afbeelding met Lettertype, tekst, Graphics, logoAutomatisch gegenereerde beschrijving