Groencafe Breda

March 20, 2024

HOE STAAT HET MET HET KLIMAAT

Aanmelden NU: info@markkantbreda.nl

Datum: 20 maart 2024
Tijd: 19.15 tot 22.30 uur
Locatie: Brandpunt, Reigerstraat 16, Breda
Toegang: Gratis met aanmelding via info@markkantbreda.nl
Welkomstdrankje inbegrepen. Overige drankjes zijn voor eigen rekening

Groencafe Breda

Is dé ontmoetingsplek voor iedereen in Breda met groene ideeën of ambities voor zichzelf en de stad. Het Groencafe is een initiatief van Natuur- en Milieuvereniging Markkant Breda. Waarom? Simpelweg om iedereen te verbinden die zich wil inzetten voor schoonheid van landschap, natuur, milieu. Groencafe is een terugkerend concept en wordt gehouden in Brandpunt, de creatieve hotspot in Breda aan de Reigerstraat.

Is het vijf vóór of vijf over twaalf als het gaat om klimaatverandering? Dat hangt ervan af hoeveel graden opwarming we aanvaarden. De scenario’s zijn verontrustend. Het beste is het onheil te voorkomen. Maar als het te laat is, dan verzacht klimaatadaptatie enigszins de pijn.

Tijdens het Groencafé zal Andrea Keessen, van Milieudefensie, ons meenemen in wat we kunnen verwachten en hoe zij met hun landelijke ‘Klimaatzaak’ daaraan een halt willen toeroepen.Coen de Nijs en Dirk Verhagen, gemeentelijke expertsop het gebied van klimaatadaptatie, schetsen hoe Breda zich voorbereidt op klimaatverandering. Bij de paneldiscussie sluit ookFranky Bettonvil van de gemeente aan.

Dit biedt het Groencafe jou deze keer

Dat het klimaat verandert weten we allemaal. Wat de algemene consequenties van die veranderingen zijn weten zo ongeveer. Maar waarstaan we nu? Hoe snel gaat het in werkelijkheid? Waar liggen de kantelpunten? Kunnen we nog iets tegenhouden? Wat moet de overheid op korte termijn doen en wat kan nog wel even wachten? Hoe ziet de toekomst er voor ons als bewoners van Breda er eigenlijk uit? Kortom, hoe staat het met het klimaat en wat doen we eraan (klimaatadaptatie)? Interessante sprekers delen hun visie en kennis. Ze gaan met ons in gesprek over waar je rekening mee moet houden en wat je zelf kunt doen. Na deze avond ga je met een hoofd vol ideëen, nieuwe inzichten en inspirerende ontmoetingen weer naar huis. De presentatie is in handen van Sien Roof en het interview wordt begeleid door Ron Bekker

Programma

19.15uur Inloop
19.30 uur Opening met klimaat kennis quiz
20.00 uur Presentatie Andrea Keessen, Milieudefensie. Zij zal vertellen over hoe de vlag er nu bij hangt als het gaat om klimaatverandering. Wat is de inzet van Milieudefensie (denk aan de Klimaatzaak) en waarom.
20.30 uur Presentatie Coen de Nijs, Dirk Verhagen en Franky Bettonvil, Gemeente Breda, presentatie over klimaatadaptatie en het project UPSURGE van de gemeente Breda.
21.00 Pauze
21.15 panel-discussie o.l.v. Ron Bekker met de sprekers en het publiek
22.00 Slot officiële programma en daarna kennis uitwisselingen met een drankje.
23.00 Sluiting horeca.

Ontmoet gelijkgestemden; laat je inspireren; deel je kennis; hef het glas met ons! Aanmelden info@markkantbreda.nl Vragen of tips voor Groencafe. Mail ons!
Groene groeten van het groencafe team:
Dorine Verheijden, Sien Roof en Ron Bekker.

Groencafe is een initiatief van natuur-en milieuvereniging Markkant Breda in samenwerking met Runnerscafe en Brandpunt.