GROENCAFE BREDA

Over alles wat bijdraagt tot een groene leefomgeving

Is de ontmoetingsplek voor alle inwoners in en rond Breda met groene ideeën, met vragen en met ambities voor zichzelf en voor de stad. Het Groencafé is een initiatief van Natuur- en Milieuvereniging Markkant Breda. Waarom? Simpelweg om iedereen te verbinden die zich wil inzetten voor schoonheid van landschap, natuur,milieu en het realiseren van Stad in een Park. Groencafé is een 5 keer per jaar terugkerend concept en wordt gehouden in Brandpunt, de creatieve hotspot in Breda aan de Reigerstraat.

Kom op woensdag 11 mei 2022 naar het GROENCAFE! klik hier >

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief klik hier >

Debat groene ambities van lijsttrekkers tijdens Groencafé

BREDA – Bredase lijsttrekkers van maar liefst 12 politieke partijen, gingen met elkaar in debat over hun duurzame plannen voor de stad. Dit deden zij tijdens een drukbezocht Groencafé,in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart. Groencafé is een initiatief van Natuur en Milieuvereniging Markkant Breda en vindt eenaantal keer per jaar plaats in Brandpunt, aan de Reigerstraat 16. Het is een ontmoetingsplek voor iedereen in Breda met groene ideeën, vragen over duurzaam leven en ambities voor zichzelf en de stad. Nu de verkiezingen voor de deur staan, is het voor inwoners nog belangrijker om te weten wat de duurzame plannen van de politieke partijen zijn en welke partij het best aansluit bij hun ideeën voor een groen en toekomstbestendig Breda. Lees meer >

‘Het eerste GROENCAFE van 13 oktober werd gelijk een groot succes’

Zegt bestuurslid en mede-organisator Marloes Selten afgelopen woensdagavond 13 oktober. “Dit is een avond vol gesprekken over ‘Kweek je eigen voedsel’. Het GROENCAFE Concept is eenvoudig: Verschillende sprekers vertellen in 2 minuten een prikkelend verhaal over hun kennis of initiatief wat met het thema te maken heeft. Na de pitches gaan de bezoekers met elkaar en de sprekers verder in gesprek.”  Marloes gaat snel verder met de bezoekers welkom te heten bij binnenkomst.

“Zaadjes planten voor nieuwe projecten waarmee we Breda steeds groener maken. Zo zou je het kunnen noemen.” Zegt de collega en trotse voorzitter van natuur en milieuvereniging Markkant Peter vanMeijefeldt.“ Zet het volgende groencafe op 10 maart 2022 ook maar alvast in je agenda. Het Thema voor die avond is; ‘Duurzame en circulaire initiatieven in Breda’. Wil je hierover meepraten en andere mensen met gelijk gestemde initiatieven ontmoeten? Meld je dan snel aan via info@markknatbreda.nl Toegang is gratis net als het welkomstdrankje.”