GROENCAFE BREDA

Over alles wat bijdraagt tot een groene leefomgeving

Is de ontmoetingsplek voor alle inwoners in en rond Breda met groene ideeën, met vragen en met ambities voor zichzelf en voor de stad. Het Groencafé is een initiatief van Natuur- en Milieuvereniging Markkant Breda. Waarom? Simpelweg om iedereen te verbinden die zich wil inzetten voor schoonheid van landschap, natuur,milieu en het realiseren van Stad in een Park. Groencafé is een 5 keer per jaar terugkerend concept en wordt gehouden in Brandpunt, de creatieve hotspot in Breda aan de Reigerstraat.

Kom op woensdag 25 januari 2023 naar GROENCAFE - THEMA - BOMEN OVER BOMEN

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief klik hier >

Groencafé 16-11-22 terugblik

Tijdens het druk bezochte Groencafé gaven verschillenden sprekers ons nieuwe inzichten over andere vormen van energie opwekken en besparen. Barbette Hendriks van de Gemeente Breda lichtte het lokale overheidsbeleid als volgt toe:

"Besparingtips richten zich op gedragsverandering. Lokaal energie opwekken heeft de toekomst.  De energietransitie in Breda is in een oriënterende fase, maar er staat veel op de agenda." Meer weten over het gemeentelijk beleid: klik hier https://gemeente.breda.nl/energietransitie

Meer weten over energiebesparing klik hier >

Meer weten over nieuwe energie klik hier >

‘Het eerste GROENCAFE werd gelijk een groot succes’

Aan het woord is bestuurslid en mede-organisator Marloes Selten. “Het was een avond vol gesprekken over ‘Kweek je eigen voedsel’. Het GROENCAFE Concept is eenvoudig: Verschillende sprekers vertellen kort een prikkelend verhaal over hun aan het thema gerelateerde kennis of duurzame initiatief. Na deze pitches gaan de bezoekers met elkaar en de sprekers verder in gesprek.”  

“Zaadjes planten voor nieuwe projecten waarmee we Breda steeds groener maken. Zo zou je het kunnen noemen.” Zegt de collega en trotse voorzitter van natuur en milieuvereniging Markkant Peter vanMeijefeldt.“ Zet het volgende GROENCAFE maar alvast in je agenda via info@markknatbreda.nl

Toegang is gratis net als het welkomstdrankje.”