GROENCAFE BREDA

Over alles wat bijdraagt tot een groene leefomgeving

Is de ontmoetingsplek voor alle inwoners in en rond Breda met groene ideeën, met vragen en met ambities voor zichzelf en voor de stad. Het Groencafé is een initiatief van Natuur- en Milieuvereniging Markkant Breda. Waarom? Simpelweg om iedereen te verbinden die zich wil inzetten voor schoonheid van landschap, natuur,milieu en het realiseren van Stad in een Park. Groencafé is een 5 keer per jaar terugkerend concept en wordt gehouden in Brandpunt, de creatieve hotspot in Breda aan de Reigerstraat.

Kom op 10 maart 2022 naar het GROENCAFE! klik hier >

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief klik hier >

‘Het eerste GROENCAFE van 13 oktober werd gelijk een groot succes’

Zegt bestuurslid en mede-organisatorMarloes Selten afgelopen woensdagavond 13 oktober. “Dit is een avond volgesprekken over ‘Kweek je eigen voedsel’. Het GROENCAFE Concept is eenvoudig: Verschillende sprekers vertellen in 2minuten een prikkelend verhaal over hun kennis of initiatief wat met het themate maken heeft. Na de pitches gaan de bezoekers met elkaar en de sprekersverder in gesprek.”  Marloes gaat snel verder met de bezoekers welkom te heten bij binnenkomst.

“Zaadjes planten voor nieuwe projectenwaarmee we Breda steeds groener maken. Zo zou je het kunnen noemen.” Zegt decollega en trotse voorzitter van natuur en milieuvereniging Markkant Peter vanMeijefeldt.“ Zet het volgende groencafe op 10 maart 2022 ook maar alvast in jeagenda. Het Thema voor die avond is; ‘Duurzame en circulaire initiatieven inBreda’. Wil je hierover meepraten en andere mensen met gelijkgestemdeinitiatieven ontmoeten? Meld je dan snel aan via info@markknatbreda.nl Toegang is gratis netals het welkomstdrankje.”