Stadsjutters

Woon je in Breda?

Wil je zwerfafval aanpakken?

Pak dan de handschoen op en word Stadsjutter! Markkant coördineert al sinds jaar en dag een team van vrijwilligers die in de regio Breda zwerfvuil verzamelen. Zij zorgen voor een schone wandeling en een plezierige leefomgeving voor ons allemaal.

Maar omdat wij van mening zijn dat afval niet bestaat want kostbare grondstof die de moeite van het herwinnen waard is, willen wij zwerfvuil voorkomen bij de bron. Sommige Stadsjutters registreren daarom waar wat ligt. Ze analyseren aan de hand van die gegevens waarom het er ligt en wie ervoor verantwoordelijk kan worden gehouden. Met die kennis spreken we veroorzakers van zwerfvuil aan. In gesprek met elkaar kunnen we bedenken hoe we per geval het probleem kunnen voorkomen.

Stadsjutters

Stadsjutters verzamelen waardevol materiaal en informatie. Met behulp van de App Litterati-groep Stadsjutters Breda registreren ze, al fotograferend, wat waar ligt. Deze data worden geanalyseerd en op een statistische kaart gezet. Met de data kunnen we oorzaken opsporen en aanpakken. Zo kunnen we onze stad duurzaam schoonmaken en houden.

DOE OOK MEE >

Sub en Plog

Elke maand is er een sportieve cleanup actie in Breda waar iedereen in sportkleding aan mee kan doen.            

Onze singels zijn een geweldige attractie voor zowel degenen die in de stad wonen als de bezoekers. Helaas hebben we een probleem met vervuiling van onze waterwegen. Afval is niet alleen zichtbaar in het water, maar ook op de oevers. We kunnen hier samen verandering in brengen!      
Ron Bekker en Kristina Morros wonen in Breda en zijn de organisatoren van deze sportieve cleanup evenementen.      

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt meedoen: sluit aan bij Ron voor plogging (joggen terwijl je afval opruimt) of doe mee met de SUP clean-up, op het water, met Kristina. Dit kan met je eigen SUP, kayak, kano of boot. SUP ervaring is wel vereist als je per SUP meedoet.      
Ron Bekker van Runnerscafe en Kristina Morros van Soul Vibrations Yoga,SUP, en Wellness staan voor een leuke, actieve en sociale manier om te helpen Breda schoon en gezond te houden en roepen iedereen op om mee te doen.

Deelname is gratis voor handschoenen en afvalzakken wordt gezorgd.      

Kalender en Aanmelden kan via dit emailadres: ron@runnerscafe.nl of gaan naar agenda op deze site >